25 juni: de GOK 2023

Uit Weekblad Oosterhout

‘Kwaaie negen’ wint GOK weer

Ja, met Leon Vermijs, Jeroen Vorspaget (als invaller voor Ludwig Willart), Ton Schoenmakers en Peter van Gils in je team heb je niet alleen een enorme bult Oosterhout-kennis in huis maar ook herkennen ze dichtregels, kunnen ze rekenen en hebben ze ook nog eens een geheugen als een paard.

Het valt dus niet mee om De Kwaaie Negen te verslaan. Dat team is vernoemd naar een pleintje in ‘het Bos’, waar de bewoners van negen huizen zowat continu op oorlogspad waren, met elkaar hè.

Veertien teams (geen Caronnen en Heijkanten dit jaar) van elk vijf personen namen het tegen elkaar op in zes rondes van elk tien vragen. Daarvan was één plaatjesronde (in welke winkel werkt deze mijnheer/mevrouw?) en Jaap Oomen was gevraagd om tien strofes voor te lezen uit een willekeurig gedicht - naar keuze. Dat varieerde dan van het Duitse volkslied tot Extince en drs. P.

Vragen uit de andere rondes? Wat is een schallefrèter? (konijn) Hoe heet dat pyramidevormige ‘kunstwerk’ vlakbij het ziekenhuis? (En nee, dat heet niet ‘de pik van Frik’). Er is één straat bij Monopoly die ook in Oosterhout te vinden is, welke? Dat was dus de Vreeburg.

Deelnemers was gevraagd om een parasol mee te brengen en dat was geen overbodige luxe. Er was zelfs een tuindouche aanwezig.

Uiteindelijk werd ‘Joost mag ’t weten’ 3, de ‘Collegeboys’ (B. en W.) 2 en de Kwaaie Negen werd met afstand kampioen.

evr

Ook onze burgemeester besteedt in zijn column aandacht aan de GOK.