Evenementen 2024

2 juni: 17e GOK

Op zondag 2 juni ’24 was het sinds lange tijd weer de gehele dag droog. En met maar liefst 19 ingeschreven teams voor de 17e editie van de GOK 2024 kon er zodoende maar weinig meer mis gaan o.l.v. de organiserende voorzitters van Sociëteit ‘De Neus’ René, Ad en Ad.

En het bleek inderdaad een succesvolle, gezellig verlopen middag te worden.

Met veel bekende gezichten in de teams is de GOK ondertussen haast een jaarlijkse reünie. Dit jaar stond de GOK in de seizoens-programmering van De Schelp op een afwijkende datum gepland. De vorige edities werden tot nu toe zoveel mogelijk gehouden op de laatste zondag vóór het begin van grote zomervakantie. Dus het was vooraf even spannend of de opkomst onder deze (tijdelijke) verandering zou lijden, maar dat bleek niet het geval.

Bij de uitgedeelde Plaatjesronde van de Kwis moesten de teams aangeven waar volgens hen de gefotografeerde (openbare) toiletten) stonden. Een actuele kwestie, want toiletten zijn schaars in Oosterhout.

De Geluidsvraag, gepresenteerd door de landelijk bekende drummer en Oosterhouter Han Wouters, bleek behoorlijk lastig ook voor de echte muziekkenners. Na een kort en geïsoleerd gebracht aantal drumslagen uit intro’s moest de titel van het door Han gespeelde nummer herkend worden. Het werd een zeer amusante en gewaardeerde ronde, waarbij Han zelf ook aanstekelijk plezier had.

Voor de inwendige mens werd letterlijk en figuurlijk een lekkere Cupcake-vraag verzorgd door Sylvia Adriaansen.

De behaalde scores bij de GOK 2024 bleken na afloop bij de telling zeer dicht bij elkaar te liggen. De onderlinge verschillen waren klein dit jaar. De meeste teams hadden het idee dat de vragen iets ‘gemakkelijker’ waren dan voorheen, hetgeen de deelnemers kennelijk geïnspireerd had tot grote prestaties.

En de winnaar werd het team van ‘Aannemersbedrijf Caron’, een gekend en breed georiënteerd team dat al vele jaren trouw aan de GOK meedoet. Met een zichtbaar trotse Nicole Caron als teamcaptain. Score: 51 punten.

Op de tweede plaats eindigden ‘de Collegeboys’. Met afscheidnemende burgemeester en captain Mark Buijs). Score 50(!) punten.

En op drie ‘De Grootste Kaaien’ (met captain Miranda van Bragt). Score 49 (!)

Als prijs voor de winnaars ontving Team Caron 5 gratis kaartjes voor de première van de komende Nieuwjaarsrevue in De Bussel.

Team ‘De 5e Lichting’ van Els Straathof ontving als troostprijs voor het laagst geëindigde team de traditionele eenmalig aangeboden gratis les die gevolgd kan worden aan de Oosterhout Academie.

12 mei: Opening beeldexpositie


  • 12 mei: Uitreiking Stimuleringsprijs en Cultuurprijs 2023

De Stimuleringsprijs is uitgereikt aan de Stichting De Verweesde Toren.

Ton Biemans is de winnaar van de Cultuurprijs 2023. Biemans, een van vier genomineerden, kreeg de prijs overhandigd in een zonovergoten stadstuin De Schelp uit handen van wethouder Willem-Jan van der Zanden en juryvoorzitter Theo Peeters.