8 september: Tijn Trommelen and Friends

Tijn Trommelen is een man met een missie. Hij groeide op in een muzikantenfamilie, toen wist hij van jongs af aan al dat hij ook een muzikant wilde worden.

Hij begon als gitarist, maar later ontdekte hij een nieuwe passie: zingen. Om de (swing) jazz in leven te houden is Tijn, geïnspireerd door componisten uit het verleden,  zijn eigen muziek gaan schrijven in de geest van “The Great American Songbook”.

Zijn muziek is tijdloos, romantisch, swingend en vol vreugde. Zijn speelse en charismatische optredens zorgen ervoor dat iedereen onderdeel uitmaakt van zijn muzikale avontuur.

 Meer informatie op zijn website.

Tijn en zijn band brengen een frisse energie in de jazz scene.

Daarnaast timmert Tijn momenteel veel internationaal aan de weg, zo speelde hij de afgelopen maanden shows in: New York, London, Paris, Budapest, Zuid Afrika en verschillende steden in Duitsland. Dit jaar komen er twee albums uit: zijn debuutalbum "Crooning 'n Swooning" én een speciaal duo album met zijn vader Antoine Trommelen.

 

Dit optreden zal Tijn met zijn vrienden het bekende repertoire van Frank Sinatra, Dean Martin, Bobby Darin en Harry Connick Jr spelen.

De band:

  • Tijn Trommelen vocal/gitaar
  • Antoine Trommelen Sax
  • Jacob Bedaux piano
  • Tomek van Leeuwen contrabas
  • Mitchell Damen drums